Zavřít
Data středních škol byla aktualizována.
Zavřít

Vyšší odborná škola potravinářská a Střední průmyslová škola mlékárenská Kroměříž

Vyšší odborná škola potravinářská a Střední průmyslová škola mlékárenská Kroměříž

Dny otevřených dveří

11. a 12. 10. 2024, 8. a 9. 11. 2024, 6. a 7. 12. 2024, 10. a 11. 1. 2025, 7. a 8. 2. 2025 (pá od 13:00 do 17:00 hod. a so od 8:00 do 12:00 hod.). Prohlídka školy je možná i mimo DOD po telefonické domluvě.
Zobrazit více

Doplňující informace

Jsme škola s více jak stoletou tradicí nabízející maturitní a vyšší odborné vzdělávání profilované do oblasti potravinářství. Profilové předměty – analytická chemie a mikrobiologie (s laboratorními cvičeními), biochemie a technologie potravin. Součástí učebních plánů jsou různé formy praxe a stáže v ČR i zahraničí (Francie, Itálie, Slovensko).
Zobrazit více
  • Cizí jazyky AJ
  • Ubytování 1600  Kč/měsíc
  • Stravování 968 Kč/měsíc

Obory a zaměření

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2025/26
Přihl./přij.
2024/25
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Technologie potravin 29-41-M/01 Maturitní zkouška 4 roky 30 15/5 Statistika ČJ, M ANO NE
Analýza potravin 29-42-M/01 Maturitní zkouška 4 roky 30 50/17 Statistika ČJ, M ANO ANO

Podrobné informace o škole

Vyšší odborná škola potravinářská a Střední průmyslová škola mlékárenská Kroměříž

Vyšší odborná škola potravinářská a Střední průmyslová škola mlékárenská v Kroměříži je jediná škola tohoto zaměření v České republice a v celé střední Evropě. Aktuální nabídka studia zahrnuje obory maturitního a vyššího odborného studia.

Škola byla založena již v roce 1902. Od počátku je kladen značný důraz na ucelenost vzdělání – široké teoretické základy mnoha přírodovědných disciplín doplněné praktickými dovednostmi.

Studijní plány obsahují všeobecně vzdělávací předměty a podle zaměření studijního oboru profilové odborné předměty.

Absolvování školy dává možnost uplatnění v oblastech přípravy surovin, výroby bezpečných potravin, marketingu a kontroly potravinářských výrobků. Absolventi se dobře uplatní i v oblasti obchodní a při tvorbě a ochraně životního prostředí.

Část absolventů pokračuje ve studiu ve VOŠ potravinářské v tříletém denním nebo čtyřletém kombinovaném vyšším odborném studiu oboru „Potravinářství“. Studium je zakončeno absolutoriem a přiznáním titulu „DiS.“. Další absolventi pokračují ve studiu na vysokých školách, případně nalézají velmi dobré uplatnění přímo v praxi. Pro zajištění praktické výuky je v prostorách školy vybudován školní poloprovoz, který zahrnuje školní minimlékárnu a také další potravinářské sekce, kde mají žáci možnost zdokonalit své praktické dovednosti. Souběžně je praxe vyučována i v potravinářských závodech a laboratořích v okolí sídla školy, individuální praxe ve všech regionech ČR a vybraní žáci i v zahraničí v partnerských institucích ve Francii a na Slovensku.

Maturitní obory pro absolventy ZŠ (denní – 4 roky)

  • 29-41-M/01 Technologie potravin
  • 29-42-M/01 Analýza potravin

Ubytování a stravování je zajištěno v DM v sousedství školy. Termíny dnů otevřených dveří jsou uvedeny na webu školy www.potravinarska-skola.cz. Prohlídka školy je možná kdykoli po předběžné telefonické domluvě.

Absolvování školy dává dobré možnosti uplatnění ve firmách (či státní správě) orientovaných nejen do oblasti výroby a kontroly potravin, ale také chemie životního prostředí, ekologie, odpadového hospodářství a gastronomie.

logo
Štěchovice 4176/14a, Kroměříž
tel.: 573 334 936
info@potravinarska-skola.cz
www.potravinarska-skola.cz
Zobrazit více